Strătulă Mocanu & Asociații asistă juridic fuziunea MILLENIUM Insurance Broker și GLOBASIG Broker de Asigurare

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat, miercuri – 23 mai 2018, fuziunea dintre companiile MILLENIUM Insurance Broker și GLOBASIG Broker de Asigurare-Reasigurare.

Conform comunicatului ASF, Autoritatea a aprobat „modificarile aduse actului constitutiv al societatii MILLENIUM Insurance Broker, respectiv majorarea de capital social de la 328.469,12 lei la 437.958,92 lei, un nou actionar semnificativ (GLOBASIG – n.red.) si noi administratori”.

Ambele companii de brokeraj sunt membri fondatori ai Patronatului Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare (PRBAR), lansat oficial la inceputul lunii martie 2017.

Tranzacția a fost asistată de societatea de avocatură Strătulă Mocanu & Asociații.

Echipa de avocați este formată din Sorin Strătulă (Managing Partner), Cosmin Mocanu (Partner) în calitate de coordonator al tranzacției și Alexandra Pușcaș (Associate)

Cosmin Mocanu este partener fondator al SM&A și membru al Baroului București. Coordonează departamentele: Drept comercial și societar, Dreptul muncii, Fuziuni și Achiziții și Restructurare și Insolvență, fiind de asemenea implicat activ în departamentul de Litigii.

Domeniile sale principale de specializare sunt: Drept Societar, Fuziuni și Achiziții, Dreptul muncii și Litigii, cu precădere litigii în dreptul comercial, dreptul muncii și insolvență. Totodată, Cosmin are o experiență semnificativă în arbitraj comercial, atât la nivel național, cât și internațional. Valoarea însumată a disputelor comerciale, de insolvență și de arbitraj soluționate de-a lungul timpului depășește 2,7 miliarde de Euro.

Principalii săi clienți, în concordanță cu profilul general al clienților SM&A, sunt corporații și societăți internaționale, precum și sucursalele lor din România și societăți românești de nivel mediu și mare, din diferite domenii precum: Dezvoltare Imobiliară, Audiovizual, Produse din Tutun, Pharma, Alimentație și FMCG, Moda și Retail.

Distincții:

 • Selectat în Chambers Global în domeniile Societar și Fuziuni și Achiziții, Litigii, Restructurare și Insolvență, anual începând cu 2010 (rangul și ariile de expertiză diferă anual);
 • Selectat în Chambers Europe în domeniile Societar și Fuziuni și Achiziții, Litigii, Restructurare și Insolveță, anual începând cu anul 2008 (rangul și ariile de expertiză diferă anual);
 • Recomandat de Legal 500 EMEA în Litigii și IT, Telecomunicații și Media (în prezent TMT), anual începând cu anul 2007 (rangul și ariile de expertiză diferă anual);
 • Recomandat de Media Law International, anual începând cu anul 2015.

Sorin Strătulă este Partenerul Coordonator al SM&A și membru al Baroului București. Sorin coordonează departamentele de Soluționare a Disputelor, TMT, Achiziții Publice și Drept Fiscal din cadrul Societății.

În calitatea sa de partener fondator al SM&A, Sorin a contribuit în mod decisiv la dezvoltarea Societății, precum și la nivelul de top ocupat de aceasta la nivel internațional, prin gestionarea unora dintre cele mai complexe litigii din istoria Societatii (în cuantum total de peste două miliarde de Euro).

Principalul domeniu de specializare al lui Sorin este Soluționarea Disputelor, cu accent deosebit pe litigiile administrative, fiscale, financiare și de achiziții publice. De asemenea, Sorin se implică în mod activ și în procedurile de arbitraj gestionate de SM&A, precum și în litigii civile și comerciale, cu preponderență în litigii din domeniul media și audiovizual, precum și proprietate intelectuală.

În plus față de practica sa de litigii, Sorin asistă Clienții și în domeniul Achizițiilor Publice, oferind consultanță atât ofertanților cât și autorităților contractante, precum și în domeniul respectării legislației și regulamentelor în diverse arii de practică și sectoare de industrie ale activității societății, cum ar fi Fondurile Europene, TMT, drept societar și comercial, proprietate intelectuală și drept fiscal, imobiliare, farmaceutice, industria tutunului sau retail.

Principalii Clienți asistați de Sorin sunt corporații și companii internaționale de tip blue chip, impreuna cu filialele acestora din România, precum și societăți autohtone mari și medii, din diverse sectoare de industrie cum ar fi Agribusiness, Energie, Imobiliare, Audiovizual, Media, Telecomunicații, IT, Produse din Tutun, Farmaceutice, Retail, etc.

Sorin este un binecunoscut contributor național pentru proiectul Doing Business, desfășurat de Banca Mondiala (doingbusiness.org), oferind servicii pro bono către aceasta instituție în mod constant, înca din anul 2003.

Distincții:

 • Selectat în Chambers Global 2017 în domeniul Litigiilor;
 • Selectat în Chambers Europe 2017 în domeniul Litigiilor;
 • Selectat în Cei mai buni avocați din România 2016-17 în domeniul Litigiilor;
 • Selectat în Chambers Europe 2016 în domeniul Litigiilor;
 • Selectat în Chambers Global 2016 în domeniul Societar/Fuziuni și Achiziții;
 • Selectat în Chambers Europe 2015 în domeniul Societar/ Fuziuni și Achiziții;
 • Recomandat de Media Law International 2016 pentru următoarele activități juridice: consultanță juridică privind producția TV, contracte și formate TV pentru una dintre cele mai importante companii de producție TV, precum și asistență juridică în litigii pentru unul dintre cele mai importante posturi TV din România;
 • Selectat în Chambers Global 2014 în domeniul Litigiilor;
 • Selectat în Chambers Europe 2014 în domeniul Litigiilor și Societar/ Fuziuni și Achiziții;
 • Selectat în Media Law International 2014 în domeniul IT, Telecomunicații și Media;
 • Selectat în Chambers Global 2013 în domeniul Litigiilor;
 • Selectat în Chambers Europe 2013 în domeniul Litigiilor;
 • Recomandat de Legal 500 EMEA 2013 cu privire la domeniile: Litigii, IT, Telecomunicații și Media;
 • Desemnat Avocatul litigant al anului în România de către revista Corporate INTL, în 2011.

Alexandra Pușcaș este Avocat în cadrul SM&A şi membra a Baroului Bucureşti.

A absolvit Universitatea Bucureşti – Facultatea de Drept (2012), precum şi cursurile de masterat în Dreptul Afacerilor din cadrul Universității Nicolae Titulescu din Bucureşti (2013).

Domeniile sale principale de expertiză includ: drept societar și comercial, drept imobiliar şi construcţii, dreptul muncii, dreptul consumului și retail.

Alexandra este cunoscătoare avansată a limbii engleze.

Articol publicat pe 23 Mai 2018 de catre Legal Marketing.