East Legal Team

Medii juridice diferite. O singură abordare. O singură practică.

 

Strătula & Asociaţii este membru fondator al East Legal Team – Grup Economic de Interes European (ELT), o asociere de societăţi de avocatură independente din Europa Centrală şi de Est, al cărei scop principal este acela de a oferi clienţilor săi o multitudine de avantaje derivate din colaborarea profesională interdisciplinară şi din posibilitatea de a oferi servicii unitare la nivel regional.
East Legal Team a fost înfiinţată în Martie 2008 de către societăţile de avocaţi Balays & Hollo şi Strătula & Asociaţii, fiind supusă prevederilor din Regulamentul (EEC) nr. 2137/85 din 25 Iulie 1985 cu privire la Grupările de Interese Economice Europene. În perioada 2008-2014 ELT a avut sediul în Budapesta, Ungaria, iar din 2014 îşi are sediul în Bucureşti.
East Legal Team acoperă urmatoarele ţări Centrale şi Est Europene: Albania, Belarus, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Estonia, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Federația Rusă, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ucraina.
În momentul prezent, pe lânga România şi Ungaria, ELT include firme de avocatură din Polonia, Bulgaria, Cipru, Slovenia şi Turcia, precum şi observatori din Austria.
Toţi membrii actuali ai ELT sunt firme de avocatură specializate în dreptul afacerilor, cu o reputaţie remarcabilă în ţările lor de origine, care împărtăşesc nu numai valorile etice şi principiile de lucru, dar şi o bogată practică în domeniul afacerilor drept principala lor carte de vizită.
Scopul ELT este acela de a oferi la nivel internaţional aceleaşi servicii de top pe care fiecare dintre membri le oferă în propria jurisdicţie, atât clienţilor internaţionali care doresc să intre pe piaţa din regiune, cât şi acelora care doresc să îşi extindă afacerile deja existente în mai mult de o ţară din această zonă.
Pe o piaţă a afacerilor în continuă dezvoltare şi intensificare, determinată în principal de intrarea în Uniunea Europeană a ţărilor din regiune, ELT îşi propune să reconcilieze paradoxul cu care se confruntă majoritatea investitorilor când, deşi activează pe pieţe similare, sunt supuşi unor sisteme de drept în mod considerabil diferite.
Mulţumită coeziunii şi practicii unificate a membrilor ELT, clienţii noştri sunt feriţi de multe dintre piedicile întâlnite în mod obişnuit la intrarea pe o piaţă nouă, putând astfel să îşi atingă într-un mod mai eficient şi profitabil scopurile comerciale.

www.eastlegalteam.com