Sofia, 24 Mai 2014: întâlnirea anuală a membrilor East Legal Team GEIE

Conferinţa anuală a East Legal Team – Grupul European de Interese Economice (“ELT”) a avut loc pe 24 mai 2014 în Sofia, Bulgaria. În acest an evenimentul a fost organizat de membrul ELT din Bulgaria, societatea de avocatură PP&Z Law, şi a fost găzduit de Hotelul Arena di Serdica. Pe lângă membrii existenţi ai alianţei profesionale, la eveniment au participat şi reprezentanţii a două firme de avocatură din Cipru şi Turcia, care şi-au manifestat dorinţa de a deveni parte din ELT. Tema conferinţei a fost împărţită în patru prelegeri principale. Prima prelegere a fost ţinută de Hristo Angelichin, consilierul municipal al Sofiei, şi a prezentat o imagine de ansamblu asupra legăturii strânse dintre municipialităţi şi dezvoltarea mediului de afaceri local.
A  doua prelegere a fost moderată de Dr. Ventzuskava Zhelyazkova, profesor de drept internaţional asociat al Universităţii Sf. Chiril din Veliko Tarnovo şi al Universităţii Noi Bulgare. De asemenea, Dr. Ventzuskava Zhelyazkova este arbitru în disputele internaţionale în cadrul Curţii de Arbitraj al Camerei de Comerţ şi Industrie a Bulgariei. Subiectul juridic s-a concentrat asupra implicaţiilor pe care reglementările regionale şi comunitare le au asupra legislaţiei naţionale şi asupra dificultăţilor care apar atunci când ţările din Uniunea Europeană îşi adaptează legislaţia conform noilor directive.
Maya Marashlian, directorul analizei media al agenţiei Publicis din Sofia, a discutat despre impactul pe care noile forme de media îl are asupra imaginea firmelor de avocatură, precum şi despre implicaţiile pe care le generează în mediul de afaceri. A patra prelegere a fost ţinută de Yassen Nikolov care a prezentat un nou tip de abordare motivaţională foarte popular pe pieţele occidentale, inclusiv în profesia de avocat.

 

Despre ELT: East Legal Team este o asociere de firme de avocatură independente din Europa Centrală şi de Est, al cărei scop principal este acela de a oferi clienţilor săi o multitudine de avantaje derivate din colaborarea profesională interdisciplinară şi din posibilitatea de a oferi servicii unitare la nivel regional.

ELT a fost înfiinţată în martie 2008 de către societăţile de avocaţi Tamas Balaza şi Strătulă Mocanu & Asociaţii şi este supusă prevederilor din Regulamentul (EEC) Nr. 2137/85 din 25 iulie 1985 cu privire la Grupurile Europene de Interes Economic şi are sediul în Bucureşti, România.